Navi
Vanhemmat / Mukaan toimintaan

Mukaan toimintaan

Vesisankarit hankkeen toimijat tarjoavat monipuolista toimintaa lapsille ja nuorille. Katso eri toimijoiden tarjonta oheisista linkeistä (otsikko on linkki). 

Koululiikuntaliitto

Koululiikuntaliitto tarjoaa koululaisille alakoululaisista lukiolaisiin erilaisia liikuntapahtumia, joihin voi osallistua yksilönä tai yhdessä luokan kanssa. Koululiikuntaliiton alueliikuntavastaavat järjestävät monia tapahtumia ympäri Suomen.  

Sukeltajaliitto 

Sukeltajaliiton jäsenseurojen toimintaan voi tulla mukaan 3-vuotiaana liittymällä kuuttiryhmään, jossa seikkaillaan vedessä yhdessä aikuisen kanssa. Joissakin seuroissa järjestetään myös vauvauintia. 7-vuotaana voi jatkaa norpparyhmässä, jossa harjoitellaan mm. snorkkelisukellusta, uintia, vesipelastustaitoja sekä uppopalloa ja muita vesilajeja leikkejä ja hauskanpitoa unohtamatta. Monet norpat kouluttautuvat myöhemmin itsekin ohjaajiksi. Seurojen omat tapahtumat ja vuotuiset valtakunnalliset norppaleirit ovat suosittuja kohtaamispaikkoja. Toiminnan tavoitteena on tehdä vesielementistä tuttuja turvallinen kaveri!

Suomen melonta- ja soutuliitto

Tiedätkö mitä melonta- tai soutuharrastus voi sinulle tarjota? Voit mennä retkelle luontoon - lenkille laineille tai kilpailla vauhdikkaasti koski- ja ratamelonnassa tai olympiaveneessä. Miltä tuntuisi kamppailla kanoottipoolossa, soutaa puuveneellä tai ohjata omaa kanoottia purjehtien? Mitä on sisäsoutu? Entä oletko tullut ajatelleeksi mitä vaaditaan melontaoppaalta? Vesilajimme tarjoavat monipuolista harrastamista ja jokaiselle löytyy oma paikkansa sen parissa.

Suomen Meripelastusseura

Meripelastusseuran nuorisotoiminta tarjoaa nuorille hauskaa ja haastavaa tekemistä meripelastusaatteen ja turvallisen vesillä liikkumisen parissa. Käytännön toiminta järjestetään paikallisyhdistyksissä eri puolilla maata. Mukaan voi tulla 9-15 -vuotiaana.

Suomen Punainen Risti

Auttamisesta tulee hyvä mieli. Nuori voi osallistua Punaisen Ristin kotimaan toimintaan lastenkerhossa Reddie Kids - kerholaisena tai kerhon ohjaajana, nuorisoryhmissä tai leireillä. Vapaaehtoisena voi toimia säännöllisesti tai hetken kerrallaan monissa muissakin Punaisen Ristin toimintamuodoissa, esimerkiksi ensiapuryhmässä, ystävätoiminnassa, lipaskerääjänä tai kansainvälisillä leireillä.

Suomen Purjehdus ja Veneily

Purjehdus- ja veneilyseurojen tärkeimpiä toiminta-alueita on aktiivinen junioritoiminta.Seuratoiminnassa monipuoliset veneilytaidot karttuvat kesän ja talven aikana järjestetyissä harjoituksissa, leireillä ja tapahtumissa sekä purjehdus- ja veneilykursseilla. Veneily on elinikäinen harrastus, josta voi nauttia eri ikäpolvet yhdessä.

Suomen Uimaliitto

Uimaliiton jäsenseurat tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa uimataidon ja uintiurheilun eri lajien muodossa. Uimaseurojen uinninopetus tähtää monipuoliseen uimataitoon, vesitaituruuteen, sekä elinikäisen kipinän syttymiseen vesiliikuntaa kohtaan. Eri ikäisille lapsille ja nuorille suunnatuilla kursseilla tarjotaan elämyksiä ja kokemuksia seurasta riippuen kaikista uintiurheilun lajeista, niin uinnista, uimahypyistä, taitouinnista kuin vesipallostakin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto kouluttaa ohjaajia Junior Lifesaver -toimintaan, joka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Kyseessä on hengenpelastus -kerho toiminta. Kerhotoimintaa järjestävät seurat löytyvät SUH:n sivuilta.