Hyppää sisältöön

Vedestä harrastus

Vesisankarit hankkeessa mukana olevat järjestöt tarjoavat monipuolista toimintaa lapsille ja nuorille. Katso eri järjestöjen tarjonta oheisista linkeistä (otsikko on linkki). 

Koululiikuntaliitto

Koululiikuntaliitto tarjoaa koululaisille alakoululaisista lukiolaisiin erilaisia liikuntapahtumia, joihin voi osallistua yksilönä tai yhdessä luokan kanssa. Koululiikuntaliiton alueliikuntavastaavat järjestävät monia tapahtumia ympäri Suomen.  

Sukeltajaliitto 

Sukeltajaliiton jäsenseurojen toimintaan voi tulla mukaan 3-vuotiaana liittymällä kuuttiryhmään, jossa seikkaillaan vedessä yhdessä aikuisen kanssa. Joissakin seuroissa järjestetään myös vauvauintia. 7-vuotiaana voi jatkaa norpparyhmässä, jossa harjoitellaan mm. snorkkelisukellusta, uintia, vesipelastustaitoja sekä uppopalloa ja muita vesilajeja leikkejä ja hauskanpitoa unohtamatta. Monet norpat kouluttautuvat myöhemmin itsekin ohjaajiksi. Seurojen omat tapahtumat ja vuotuiset valtakunnalliset norppaleirit tapahtumat ovat suosittuja kohtaamispaikkoja. Toiminnan tavoitteena on tehdä vesielementistä tuttuja turvallinen kaveri!

Suomen Melonta- ja Soutuliitto

SUomen Melonta- ja soutuliiton logo kuvituskuva

Tiedätkö mitä melonta- tai soutuharrastus voi sinulle tarjota? Voit mennä retkelle luontoon – lenkille laineille tai kilpailla vauhdikkaasti koski- tai ratamelonnassa tai olympiaveneessä. Miltä tuntuisi kanoottipoolo – pallopeli kanootilla, soutaa puuveneellä tai erämaaretki meloen? Mitä on sisäsoutu? Melonta ja soutu tarjoavat monipuolista harrastamista ja mukaan pääsevät kaiken ikäiset ja kaiken kuntoiset, liikuntarajoitteet tai vammat eivät ole esteenä.

Suomen Meripelastusseura

Meripelastusseuran logo kuvituskuva

Suomen Meripelastusseuran nuorisotoiminnan tavoitteena on tarjota nuorille mielekästä ja haastavaa toimintaa meripelastuksen ja turvallisen vesillä liikkumisen parissa. Käytännön toiminta järjestetään paikallisyhdistyksissä eri puolilla maata. Mukaan voi tulla 10-15 -vuotiaana.

Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin logo kuvituskuva

Auttamisesta tulee hyvä mieli. Nuori voi osallistua Punaisen Ristin kotimaan toimintaan lastenkerhossa Reddie Kids – kerholaisena tai kerhon ohjaajana, nuorisoryhmissä tai leireillä. Vapaaehtoisena voi toimia säännöllisesti tai hetken kerrallaan monissa muissakin Punaisen Ristin toimintamuodoissa, esimerkiksi ensiapuryhmässä, ystävätoiminnassa, lipaskerääjänä tai kansainvälisillä leireillä.

Suomen Purjehdus ja Veneily

Suomen Purjehdus- ja Veneily logo kuvituskuva

Purjehdus- ja veneilyseurojen tärkeimpiä toiminta-alueita on aktiivinen junioritoiminta.Seuratoiminnassa monipuoliset veneilytaidot karttuvat kesän ja talven aikana järjestetyissä harjoituksissa, leireillä ja tapahtumissa sekä purjehdus- ja veneilykursseilla. Veneily on elinikäinen harrastus, josta voi nauttia eri ikäpolvet yhdessä.

Suomen Uimaliitto

Uimaliiton logo kuvituskuva

Uimaliiton jäsenseurat tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa uimataidon ja uintiurheilun eri lajien muodossa. Uimaseurojen uinninopetus tähtää monipuoliseen uimataitoon, vesitaituruuteen, sekä elinikäisen kipinän syttymiseen vesiliikuntaa kohtaan. Eri ikäisille lapsille ja nuorille suunnatuilla kursseilla tarjotaan elämyksiä ja kokemuksia seurasta riippuen kaikista uintiurheilun lajeista, niin uinnista, uimahypyistä, taitouinnista kuin vesipallostakin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton logo

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto kouluttaa ohjaajia Junior Lifesaver -toimintaan, joka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Kyseessä on hengenpelastus -kerho toiminta. Kerhotoimintaa järjestävät seurat löytyvät SUH:n sivuilta. 

Jaa somessa: