Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2017 / Kalajoki 13.12

Etelänkylän ja Vuorenkallion koulujen oppilaista tehtiin Vesisankareita!

Kalajoella, Vuorenkallion ja Etelänkylän kouluilla vietettiin keskiviikkona 13.12 Vesisankarit-päivää. Tapahtumassa harjoiteltiin vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisesti kuivalla maalla. Päivän sisällön suunnittelussa opettajilla oli apunaan Vesisankarit-käsikirjaMuistoksi kaikki tapahtumaan osallistuneet reilu parisataa koululaista saivat hienon Vesisankarit-diplomin.

Toimintaa oli sekä sisällä koulujen tiloissa että piha-alueella. Meriviittoihin ja ilmansuuntiin tutustuttiin liikunnallisen twister-pelin muodossa. Veneillessä tarvittavia solmuja harjoiteltiin hyppynarujen avulla. Myös pelastusliivien pukemista harjoiteltiin, mikä oli vain kuudesluokkalaisille tuttua.”Oppilaat saivat paljon uusia kokemuksia ja myös me opettajat olimme erittäin tyytyväisiä tapahtumaan kokonaisuutena”, iloitsee tapahtuman koordinoinnista vastannut opettaja Esko Valikainen.

Vierailevana tähtenä Jokilaakson Pelastuslaitos oli perehdyttämässä nuoria jääturvallisuuteen. Palomies Antti Kröger näytti, millaisella varustuksella jäiden varaan joutunutta lähdetään pelastamaan, ylipalomies Petteri Raution kertoessa tärkeää asiaa jääturvallisuudesta.

Ensi vuonna vesitaitoja opitaan ympäri Suomen – SaniFani myös mukana!

Vuonna 2018 Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit järjestämään kaikille avoimen Vesisankarit-tapahtuman. Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tällä hetkellä jo lähes 50 uimahallia ja kylpylää on mukana. Ensimmäisten joukossa tapahtumapäivän varasi Kalajoella sijaitseva kylpylä SaniFani, jossa tapahtuma järjestetään perjantaina 23.3" hehkuttaa Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Vuorenkallion ja Etelänkylän koulun Vesisankarit-tapahtumasta: Esko Valikainen, esko.valikainen(at)kalajoki.fi tai p. 044-4691 479

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890

Koulun oma Vesisankarit-päivä on hauska tapa harjoitella yhdessä koko koulun voimin vesillä liikkumisen taitoja. Mukaan voi kutsua lähialueen seuroja tai tapahtuman voi organisoida koulun henkilökunnan ja oppilaiden voimin. Koululiikuntaliitto tukee tapahtuman järjestämisessä.Vesisankarit-käsikirjan vinkkejä hyödyntäen rakennatte monipuolisen Vesisankarit-päivän!