Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2016 / Orimattila 19.10.2016

Syksyn viimeiset Vesisankarit tehtiin Orimattilassa 19.10!

Syksyn viimeinen Vesisankarit -tapahtuma järjestettiin Orimattilan uimahallissa (Opintie 6) keskiviikkona 19.10 klo 9-14. Tapahtuma oli suunnattu Orimattilan 3.-6.luokkalaisille. Päivän aikana tapahtumaan osallistui lähes 300 alakoululaista.

Uimahallilla oli tiivis tunnelma, kun neljä luokallista innokkaita koululaisia harjoitteli vesitaitoja samaan aikaan. Rastit olivat isossa altaassa lukuun ottamassta SPR Orimattilan osaston rastia, jolla harjoiteltiin kylkiasentoon kääntöä. Kaakelilattialle oli levitetty patjoja, joilla koululaiset pääsivät taitoa harjoittelemaan.

Pärskyn rastilla suoritettiin hauska uinti- ja sukellusrata. Ensin hypättiin vedessä kelluvalta matolta veteen ja uintiin eri tyyleillä esteelle, joka piti sukeltaa. Lopuksi sukellettiin altaan pohjasta kivi tai vaihtoehtoisesti altaan reunalta haettiin kalan kuva.

Nastolan sukellussuunnistajien rastilla harjoiteltiin pelastusvälineellä pelastamista. Pelastusvälineiden virkaa toimittivat "lötköpötkö", kanisteri ja pelastusrengas. Jokainen pääsi toimimaan niin pelastajana kuin pelastettavanakin.

Lahden Järvipelastajien rastilla harjoiteltiin pelastusliivien käyttöä. Koululaiset pukivat liivit päälle, samalla kun ohjaajat kertoivat liivien tarkoituksesta ja tärkeydestä. Kun liivit oli turvallisesti päällä, pulahdettiin altaaseen. Altaassa kokeiltiin help-asentoa, ryhmäytymistä ja "matouintia". " Tässä jos missä koululaisten yhteishenki kasvaa, kun kaikkien on puhallettava yhteen hiileen" hehkutti eräs opettaja katselleessaan oppilaiden liikkumista "matouinnilla".

Tapahtuma herätti mielenkiinnon myös paikallisella mediassa. Paikalla oli Orimattilan Aluelehti sekä Orimattilan Sanomat. Aluelehden verkkouutinen on luettavissa TÄSTÄ.

Orimattilan Vesisankareita olivat tekemässä Koululiikuntaliitto, Lahden Järvipelastajat, Nastolan Sukellussuunnistajat, Pärsky ja Suomen Punainen Risti: Orimattilan osasto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja tapahtumasta:

Pauliina Kotiranta, Koululiikuntaliitto, pauliina.kotiranta(at)kll.fi, 044-3121890