Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2016 / Espoo 13.9.2016

Vesisankarit mukana school action day:ssa 13.9

Suuren suosion saavuttanut Vesisankarit-tapahtuma rantautui Espoon Leppävaaran uimahalliin ja maauimalaan tiistaina 13.9.2016 klo: 9-15. Tapahtuma oli osa kansainvälistä School Action Dayta, joka järjestettiin Leppävaaran liikuntapuistossa. 

Uimahallissa Cetus Espoon monipuolisella vesitaitoradalla harjoiteltiin mm. taitouintia ja vesipalloa. Rastilla tasapainoteltiin kelluvalla matolla, joka näytti ilmeistä päätellen olevan erityisen hauskaa. Pelastusliiveillä uintiin sekä pelastuslautan käyttöön opastivat Espoon Meripelastajat. Pelastuslauttaan kiipeäminen ja sieltä pois hyppääminen oli monille jännittävä ja ainutlaatuinen kokemus.

Sukellusseura Nousun sukellusradalla kokeiltiin snorkkelia ja tehtiin erilaisia sukellustehtäviä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kouluttaja Sami Ollila opasti lapsia pelastamaan vedestä eri välineitä hyödyntäen.

Maauimalassa Melonta- ja soutuliiton rastilla koululaiset saivat varmasti ainutlaatuisen melontakokemuksen.  Rastin lopuksi Kai Lindqvist ihastutti koululaisia hienoilla eskimokäännöksillään.

Suomen Purjehdus ja Veneilyn rastilla tutustutaan purjehduksen saloihin mm. ”hengaamalla” roikkumiskiikussa sekä opettelemalla solmuja. Solmutaituri Hannu Sormunen opasti koululaisille niin paalusolmun kuin merimiessolmunkin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto tarjosi kokemuksen hengenpelastajan työstä. Beach Volley -kentällä nähtiin monta tiukkaa kisaa hengenpelastusviestissä.Suomen Punaisen Ristin Espoon osaston rastilla harjoiteltiin tajuttoman ihmisen ensiapua. Siinä tärkeintä on potilaan kääntäminen kylkiasentoon. 

Koululaisten joukossa vesillä liikkumisen taitoja harjoitteli myös Elixir TV-ohjelman juontajat Jani Sievinen ja Joanna Kuvaja. Elixir oli paikalla kuvaamassa Vesisankareita syksyn aikana esitettäviin jaksoihin. Elixir- ohjelman Vesisankarit- jaksot on katsottavissa Katsomosta kahden kuukauden ajan ensiesityksestä. Ensimmäinen jakso tulee MTV3 -kanavalta sunnuntaina 2.10.

Uimaliiton kuvaaja Jussi Salmisen tapahtumasta ottamiin kuviin pääset tutustumaan TÄSTÄ

Espoon Vesisankareita olivat tekemässä Cetus Espoo, Espoon Meripelastajat, Sukellusseura Nousu, Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Punaisen Ristin Espoon osasto, Suomen Purjehdus ja Veneily ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Espoon Vesisankarit -tapahtumasta:

Pauliina Kotiranta, Koululiikuntaliitto, pauliina.kotiranta(at)kll.fi, p. 044-312 2890

Alla kuvia Espoon Vesisankarit -tapahtumasta (kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana)