Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2015 / Turku 29.9.2015

Aurinkoinen Forum Marinum täyttyi Vesisankareista!

Syksyn Vesisankarit -kiertueen viimeinen tapahtuma järjestettiin Turussa, Forum Marinumilla tiistaina 29.9.2015 klo 9-14.30. Tapahtumassa lähes 600 koululaista harjoitteli vesillä liikkumisen taitoja upeassa miljöössä, Aurajoen rannalla.

Auringosta saatiin nauttia koko päivän ja fiilis tapahtumassa oli mahtava. Forum Marinumin oppaat olivat suunnitelleet koululaisille elämyksellisen näyttelykierroksen museon uumeniin. Mielenkiintoisessa näyttelyssä tutustuttiin merimiesten elämään, tutustuttiin pelastusveneeseen ja tunnistettiin erilaisia tuoksuja.

Piha-alueella Aurajoen uinti järjesti uimarin kuivajumppaa ja Turun uimareiden rastilla kisailtiin vesipalloviestissä, josta ei jännitystä puuttunut. Uintiklubi Åsk toteutti uimarin monipuolisen ketteryysradan, jossa hypittiin aitojen yli, pujoteltiin ja otettiin spurtteja.

Sukellusseura Turun NMKY esitteli rastillaan sukelluksen välineistöä. SPR Varsinais-Suomen piirin väki opetti koululaisille tärkeitä ensiaputaitoja, kylkiasentoon kääntämistä ja haavan ensiapua. Koululaiset pääsivät myös tutustumaan paikalla olleeseen ambulanssiin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton rastilla harjoiteltiin pelastusliivin pukemista. Eräs ohikulkenut mies oli hyvillään nähdessään lasten harjoittelevan tätä tärkeää taitoa. Mies oli ollut pelastustehtävissä, kun matkustajalautta Estonia upposi aikoinaan. Hän muisteli, kuinka kaikki aikuisetkaan eivät silloin osanneet pukea pelastusliivejä päälleen.

Pelastusrenkaan heittotekniikka ja solmut tulivat tutuiksi Turun Meripelastusyhdistyksen opastuksella. Suomen Purjehdus ja Veneily yhdessä Turun Pursiseuran kanssa tarjosi innostavia veneilykokemuksia purjehdussimulaattorilla ja roikkumiskiikuilla.

Turun Vesisankareita olivat tekemässä Koululiikuntaliitto, Forum Marinum, Aurajoen Uinti, Turun Uimarit, Uintiklubi Åsk, Turun kaupungin koululiikunnanohjaus, Turun NMKY, Turun Meripelastusyhdistys, Turun Pursiseura, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Vesisankarit -hankkeesta: Sari Turunen, sari.turunen(at)kll.fi tai puh. 044-713 0821.

Alla kuvia Turun Vesisankarit -tapahtumasta (klikkaamalla kuvaa näet sen isompana).