Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2015 / Tampere 22.-23.9.2015

Tampereella tehtiin yli tuhat vesisankaria!

Tampereen Soutukeskuksella järjestettiin Vesisankarit -tapahtuma 22.-23.9.2015 Kahden päivän aikana 1100 alakoululaista pääsi harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Vesisankarit -tapahtuma toteutettiin Koululiikuntaliiton koordinoimana, yhteistyössä laajan toimijajoukon kanssa.

”Aivan upeat kaksi tapahtumapäivää takana, koululaiset saivat varmasti hienoja elämyksiä”, iloitsi Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Sari Turunen tapahtuman päätyttyä. Hän haluaa kiittää kaikkia mukaan lähteneitä Tampereen toimijoita hienon tapahtuman mahdollistamisesta.

Tunnelma ajoittain aurinkoisella soutukeskuksella oli molempina päivinä rento ja kannustava. Takon Soutajien rastilla sisäsoutusalissa käytiin huikeita sekuntikamppailuita 100-200 metrin soudussa. Jopa opettajat innostuivat ottamaan osaa kisaan.

Piha-alueella Uinti Tampereen rastilla koululaiset suorittivat ketteryysradan, joka kehitti uinnissa tarvittavia lajitaitoja. Nokian Urheilusukeltajien rastilla tehtävänä oli tunnistaa erilaisia vesikasveja hauskassa viestikisassa.

Tampereen Työväen Uimarit harjoituttivat rastillaan pelastamisessa tärkeää taitoa, kanisterin heittoa. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kouluttajat opastivat koululaisia pukemaan pelastusliivit oikein. Haastavimmaksi osuudeksi paljastui yllättäen rusetin tekeminen. ”Nykyisin käytetään paljon tarralenkkareita, joten perinteisiä taitoja täytyy harjoitella erikseen”, totesi koulutussuunnittelija Anne Hiltunen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta.

Ranta-alueella Suomen Purjehdus ja Veneily, Tampereen Pursiseura ja Näsijärven Purjehdusseura tarjosivat yhdessä koululaisille monenlaisia veneilykokemuksia kuten kumiveneilyä, paalusolmun sitomista ja roikkumiskiikussa ”hengaamista”. Rastin ohjaaja Mika Hollo Suomen Purjehdus ja Veneilystä kertoi, että myös maalla voi harjoitella monipuolisesti veneilyyn liittyviä taitoja.

Lasten ilo ja innostus oli sanoinkuvaamatonta, kun he tulivat takaisin kumiveneajelulta. Pyhäjärven aallot loiskuivat kun jokainen sai ajaa venettä pienen hetken ammattitaitoisen ohjaajan valvonnassa. Se oli mahtava elämys monelle, jota muistellaan varmasti pitkään.
Eräs rantatörmältä tapahtumaa seurannut eläkeläismies totesi osuvasti, että nykylapset eivät enää pääse veneilemään, joten on hyvä tarjota näitä mahdollisuuksia tapahtumissa.

Tampereen Vesisankareita olivat tekemässä Koululiikuntaliitto, Nokian Urheilusukeltajat, Näsijärven Purjehdusseura Tampereen Työväen Uimarit, Tampereen Pursiseura, Takon Soutajat, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ja Uinti Tampere.Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Vesisankarit -hankkeesta: Sari Turunen, sari.turunen(at)kll.fi tai puh. 044-713 0821. 

Alla kuvia Tampereen Vesisankarit -tapahtumasta.(Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana).

Kuvat: Koululiikuntaliitto