Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat syksy 2015 / Kuopio 24.9.2015

Vesisankarit valtasivat Niiralan uimahallin!

Kuopion Vesisankarit -tapahtuma järjestettiin torstaina 24.9.2015 klo. 9-14.30. Tapahtuma-aamuna Niiralan uimahalli ja sen piha-alue täyttyi uteliaista koululaisista, jotka odottivat malttamattomana pääsyä rasteille.

Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Sari Turunen iloitsi tapahtuman päätyttyä monipuolisesta ja huikeasta kokemuksien päivästä. ”Päivä oli varmasti koululaisille ikimuistoinen”, hän hehkutti.

Opetusaltaassa Kuopion Uimaseuran rastilla polskittiin ja heiteltiin vesipalloa. Opetusaltaassa oli tiivis tunnelma, sillä toisella laidalla Niittylahden nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaopiskelijoiden rastilla harjoiteltiin uimataidon alkeita.

Niittylahden opiskelijat olivat innoissaan päästessään mukaan ohjaamaan rastipisteitä. ”Käytännön ohjaustoiminta on arvokasta kokemusta meistä jokaiselle” totesi eräs Niittylahden nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelija.

Ison altaan syvässä päädyssä opiskelijat opastivat omalla esimerkillään oikeaoppisen pelastushypyn. Toisella rastilla koululaiset pääsivät kokeilemaan, miltä pelastusliivit päällä uiminen tuntuu. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton rastilla autettiin kaveri pois vedestä erilaisten pelastusvälineiden avulla.

Piha-alueen rasteilla SPR Kuopion osaston väki opasti kylkiasentoon kääntämistä ja elvytyksen tekniikkaa. Kaikki koululaiset huusivat yhteen ääneen ”yks yks kaks”, kun ohjaaja tiedusteli yleistä hätänumeroa.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton rastilla paranneltiin omaa tulosta pelastusvälineen pituusheitossa. Suomen Purjehdus ja Veneily yhdessä Kuopion Pursiseuran kanssa tarjosi kuivan maan veneilykokemuksia purjehdussimulaattorilla ja roikkumiskiikuilla.

Yhtenä ohjaajana purjehdusseurojen yhteisrastilla hääräsi ala-asteikäinen Onni. Hänen luokkansa osallistui myös tapahtumapäivään. Onni ohjasi rastilla koko aamupäivän ja pääsi opastamaan myös omia luokkakavereitaan. Iltapäivällä hän siirtyi oman luokkansa mukana uimahallin rasteille nauttimaan itsekin Vesisankarit -tapahtumasta. Tapahtuman jälkeen Onni saapui vielä auttamaan rastin purkutöissä. Esimerkillistä toimintaa!

Kuopion Vesisankareita olivat tekemässä Koululiikuntaliitto, Kuopion Uimaseura, Niittylahden nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaopiskelijat, Kuopion Pursiseura, Suomen Purjehdus ja Veneily, SPR Kuopion osasto, sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja  Vesisankarit -hankkeesta: Sari Turunen, sari.turunen(at)kll.fi tai puh. 044-713 0821. 

Alla kuvia Kuopion Vesisankarit -tapahtumasta (klikkaamalla kuvaa näet sen isompana).

Kuvat: Koululiikuntaliitto