Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Vuosaari 27.4

Vuosaaren koululaisista tehtiin vesisankareita 27.4!

Vuosaaren Urheilutalon aulassa oli kuhinaa 27.4 kun Vuosaaren alueen koululaiset ilmoittautuvat Vesisankarit-tapahtumaan. Päivän aikana lähes 300 alakoululaista harjoitteli vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä.

Supersuositussa Vesisankarit-tapahtumassa uimahallissa uimaseura Orcan vesitaitavuustehtävissä annettiin vesielementin toimia opettajana ja tarjota koululaisille vauhtia, jännitystä sekä hauskuutta. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton rastilla harjoiteltiin vedestä pelastautumistaitoja. Marjaniemen Melojat sekä Suomen Melonta- ja Soutuliitto haastoivat koululaisten tasapaino- ja vartalon hallintataidot vauhdikkaalla melontarastilla.

Liikuntasalissa Vuosaaren Purjehtijat, East Side Sailing Team sekä Suomen Purjehdus ja Veneily tutustuttivat koululaiset purjehduksen maailmaan. Rastilla opeteltiin roikkumiskiikussa ”hengaamista” ja sisäsoutua. Lisäksi harjoiteltiin nopeutta ja tarkkuutta pelastusviestissä. Iloiset Stadin Ammattiopiston opiskelijat ohjasivat ensiapurastia, jossa opittiin kylkiasentoon kääntäminen ja nyrjähtäneen nilkan ensiapu.

Koululiikuntaliiton Vesisankarit-koordinaattori Pauliina Kotiranta loisti kilpaa auringon kanssa: ”Koululaiset ovat nauttineet päivästä täysin siemauksin. Iloista naurua, veden loisketta ja kannustusta on kuulunut jokaiselta rastipisteeltä. On mahtava olla tarjoamassa positiivisia vesikokemuksia koululaisille”.

Myös opettajat kiittelivät onnistunutta tapahtumaa. Eräskin opettaja totesi, että tämä oli hänen luokalleen kuin luokkaretkipäivä. Niin monipuolista ja oppilaiden mielestä mukavaa toiminta oli. Yhteen päivään ei elämyksen tarvitse jäädä. Purjehdusseura East Side Sailing Team tarjoaa kevään aikana kokeilumahdollisuuksia kouluille. Lisäksi seuralla on monenlaista tarjontaa kaikenikäisille purjehduksesta kiinnostuneille.

Vuosaaren Vesisankareita olivat tekemässä: Koululiikuntaliitto, East Side Sailing Team, Marjaniemen Melojat, Orca Helsinki, Stadin Ammattiopisto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto sekä Vuosaaren Purjehtijat. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Medianäkyvyys:

Vuosaari-lehden tekemään uutiseen tapahtumasta pääset tästä! nro 17/2017, s.11.

Alla kuvia Vuosaaren Vesisankarit-tapahtumasta: (kuvaa klikkaamalla näet sen isompana)