Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Rovaniemi 5.5

Rovaniemellä tehtiin vesisankareita 5.5!

Vesihiiden uimahalli ja Santasportin kylpylä täyttyivät perjantaina 5.5.2017 lasten ilosta ja oppimisen kokemuksista. Supersuosittu Vesisankarit -tapahtuma saapui Rovaniemelle toista kertaa. Mukana tapahtumassa oli lähes 400 alakoululaista opettajineen. Tapahtumassa oppilaat pääsivät harjoittelemaan erilaisia veteen liittyviä taitoja toiminnallisesti niin vedessä, kuin kuivalla maallakin.

Altailla Rovaniemen uimaseuran ja Santasport Swimmingin rasteilla harjoiteltiin pelastusuintia ja pelastusvälineen heittoa. Rovaniemen melojien rastilla oppilaat pääsivät kokeilemaan melontaa ja SUP -lautailua. Rovaniemen urheilusukeltajien rasteilla tutustuttiin sukelluksen maailmaan. Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden rastilla oppilaat pääsivät toimimaan vedessä erilaisten pelien ja leikkien muodossa. Santasportin kylpylässä meitä kaikkia oli ihastuttamassa iki-ihana merenneito Nerissa.

Piha-alueilla Rovaniemen retkeilijät tutustuttivat lapset suunnistuksen alkeisiin. Lapin sairaanhoitopiirin henkilökuntaa oli opettamassa oppilaille ensiaputaitoja ja Lapin Pelastuslaitoksen pintapelastusyksikkö oli esittelemässä välineistöään. Santaport Swimmingin rastilla rakennettiin pelastusvälineitä ja harjoiteltiin niiden heittoa. Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden rasteilla kisailtiin erilaisten leikkimielisten viestikilpailujen parissa.

Rovaniemen Vesisankarit -tapahtuman tapahtumavastaavina toimivat Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijat Anni Laasonen, Johannes Hiltunen ja Saija Impiö. He olivat erittäin tyytyväisiä tapahtumaan. Toimijoiden reippaan mukanaolon sekä opettajien positiivisen palautteen myötä tapahtumavastaavat kiittävät kaikkia mukana olleita ja toivovatkin, että Vesisankarit -tapahtumaa järjestettäisiin jatkossakin Rovaniemellä.

Rovaniemen Vesisankareita olivat tekemässä Rovaniemen uimaseura, Rovaniemen melojat, Rovaniemen urheilusukeltajan, Santasport Swimming, Rovaniemen retkeilijät, Lapin Sairaanhoitopiiri, Lapin pelastuslaitos, Merenneito Nerissa sekä Lapin Ammattikorkeakoulun opiskelijat.Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Rovaniemen Vesisankarit -tapahtumasta:
Anni Laasonen, 0505335122, Johannes Hiltunen, 0453413372, Saija Impiö, 0504034333

Alla kuvia Rovaniemen tapahtumasta. (Kuvaa klikkaamalla näet sen isompana). Kuvaajana Kuutti Heikkilä: