Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Lohja 17.5

Neidonkeitaalla tehtiin Vesisankareita ja kisailtiin vesipelastusviesteissä 17.5!

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma valtasi Virkistysuimala Neidonkeitaan (Runokatu 1) keskiviikkona 17.5 klo 9-12.00. Tapahtumassa koululaiset harjoittelivat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä. Tapahtuma huipentui leikkimielisiin vesipelastusviesteihin, joissa koululaiset kisailivat joukkueina toisiaan vastaan.

Rastipisteiden sisällöstä vastasivat pääosin Urheiluopisto Kisakallion uimaopettajaopiskelijat. Ohjelmassa oli esimerkiksi vesitaitavuusrata, jossa annettiin vesielementin toimia opettajana ja tarjota koululaisille turvallisia kokemuksia uinnin ja sukelluksen parissa. Vauhtia ei puuttunut vesiliukumäenlaskukisasta sekä vesikoripallo-ottelusta. Pelastusliivirastilla harjoiteltiin liivien pukeminen ja pulahdettiin altaaseen kokeilemaan miltä niillä uiminen tuntuu. Lisäksi harjoiteltiin monipuolisesti erilaisia vesipelastustaitoja, kuten välineen heittoa ja pelastushyppyä. 

Tapahtuman ainoalla kuivan maan rastilla Suomen Punaisen Ristin Lohjan osasto opetti koululaisille tärkeitä ensiaputaitoja, kuten kylkiasentoon kääntämisen. ” Pienikin lapsi pystyy kääntämään kylkiasentoon ja sitä voi harjoitella vaikka vanhempien kanssa”, kertoo Päivi Piili Suomen Punaisesta Rististä. 

"Järjestäjän näkökulmasta tapahtuma oli erittäin onnistunut ja kaikki sujui loistavasti! Opiskeljoita oli tapahtumassa mukana runsain määrin, joten he vastasivat myös luokkien järjestyksenpidosta ja ohjastamisesta rastipisteeltä toiselle. Tämä teki tapahtumasta opettajillekin luksusluokan tapahtuman, kun he saivat nauttia lasten riemusta ja seurailla mukana", kuvaa tapahtumasta vastannut Mari Levänen.

Lisätietoja Lohjan Vesisankarit -tapahtumasta:

Mari Levänen, mari.levanen (at) lohja.fi ja Heikki Kauppinen, heikki.kauppinen (at) lohja.fi, p. p. 050 328 4899 

 

Alla kuvia Lohjan tapahtumasta (kuvaa klikkaamalla näet sen isompana):