Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Kirkkonummi 15.5

 

Vesisankarit rantautuivat Kirkkonummelle 15.5!

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma järjestettiin jo toista kertaa Kirkkonummen uimahallissa (Gesterbyntie 41). Tapahtuman toiminnallisilla rastipisteillä tutustuttiin vesillä liikkumisen tärkeisiin taitoihin ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.

Porkkalan Meripelastajien opastuksella  harjoiteltiin ensin pukemaan liivit oikein, jonka jälkeen polskahdettiin altaaseen opettelemaan liiveillä uintia ja pelastautumista. Uimaseura Gladius tutustutti koululaiset veteen turvallisesti ja hauskasti. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen johdolla opittiin ensiaputaitoja, kuten kylkiasentoon kääntäminen. Kantvikin purjehtijat tarjosivat koululaisille tietoja ja taitoja, jotka ovat hyödyllisiä vesillä purjehtiessa.

Kirkkonummella Vesisankarit-tapahtuma on sidottu  Liikkuva koulu -hankkeen sisältöihin. Nuoriso- ja liikuntapalvelut ovat ottaneet vastuun tapahtuman koordinoinnista ja tekevät sen mielellään. "Vesisankarit-tapahtuma on ilmapiiriltään erittäin positiivinen ja olen erittäin otettu siitä, millä asenteella paikalliset järjestäjät tulevat mukaan tapahtumaan. Monet toimijoista järjestävät itselleen vapaapäivän töistä, jotta pääsevät vapaaehtoisena mukaan liikuttamaan lapsia vesiturvallisuusteeman äärelle. Suurikiitos myös Koululiikuntaliitolle, sillä heidän kauttaan saadaan mm. materiaaleja sekä ilmoittautuminen hoidetaan heidän järjestelmän kautta. Nuoriso- ja liikuntapalvelut kiittää kaikkia tahoja osallistumisesta, ensi vuonna jälleen uudestaan!" hehkuttaa tapahtumasta jo toistamiseen vastannut Päivi Sorvari.

Kirkkonummen Vesisankareita olivat tekemässsä Kirkkonummen kunnan liikuntapalvelut, Koululiikuntaliitto, Porkkalan Meripelastajat, uimaseura Gladius ry, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja Kantvikin purjehtijat. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

 

Medianäkyvyys:

 

 

 

Kirkkonummen Sanomien ennakkotiedote 12.5

 

Kirkkonummen Sanomien ennakkotiedote 22.3

Lisätietoja Kirkkonummen Vesisankarit -tapahtumasta:

Päivi Sorvari, vapaa-aikapalveluiden suunnittelija, paivi.sorvari(at)kirkkonummi.fi tai p.040-126 9625

Alla kuvia Kirkkonummen tapahtumasta (kuvaa klikkaamalla näet sen isompana):