Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Imatra 22.-23.5

Imatralla tehtiin iloisia Vesisankareita 22.-23.5!

Supersuosittu Vesisankarit- tapahtuma valtasi Imatran uimahallin ja urheilutalon (Kotipolku 2) maanantaina 22.5 klo 9.00- 11.30 ja tiistaina 23.5. klo 9.00- 14.30. Tapahtumassa Imatran koululaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä. Päivän aikana tapahtumaan osallistuu lähes 400 alakoululaista opettajiensa johdolla.

Uimahallissa uimaseura Uinti Imatra haastoi koululaiset kellumaan ja uimaan pelastusliivit päällä. Imatran kaupungin liikuntapalveluiden rastilla harjoiteltiin vedestä pelastautumistaitoja, sukeltamista ja hauskuuteltiin vesipallon merkeissä. Imatran VPK opasti pelastusrenkaan heittämistä koululaisille.

Palloiluhallissa Imatran Purjehdusseura tutustutti koululaiset purjehduksen maailmaan reunalaudan avulla. Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun rastilla haastettiin kehoa tasapainoiluun ja temppuiluun. Imatran Voiman rastilla testattiin koululaisten tarkkuutta ja ketteryyttä. Imatran kaupungin liikuntapalveluiden rastilla kohotettiin kuntoa uimarin erilaisten kuntoliikkeiden avulla. Liikunta Yhdistää- hankkeen ja Imatran kaupungin liikuntapalveluiden yhteisellä rastilla kisailtiin liekkimielisessä pelastusviestissä. 

Tapahtuma järjestelyistä vastannut Suvi Seppänen kertoo järjestelyjen vaatineen vaivannäköä, mutta olleen sen kaiken vaivan arvoista: "Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja saimme opettajilta pelkästään positiivista palautetta. Tapahtuma kannattaa ehdottomasti järjestää ensi keväänä uudelleen!" Seppänen hehkutti tapahtuman jälkeen. 

Imatran Vesisankareita olivat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Imatran kaupungin liikuntapalvelut, Liikunta Yhdistää- hanke, Etelä-Karjalan liikunta ja urheilu, Imatran Purjehdusseura, Imatran Voima, Imatran VPK, Suomen Purjehdus ja Veneily sekä Uinti Imatra. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Uinninopetusta Imatralla jo 50-vuoden ajan

Imatralla on järjestetty uinninopetusta 50-vuoden ajan. Uinninopetus alkoi huhtikuussa 1966, jolloin sen piiriin kuului 3 700 koululaista. Yhden päivän aikana uimassa kävi kymmenen luokkaa ja 131 luokan kierros kesti 13 päivää. Lukukauden loppuun mennessä ehdittiin käydä kaksi kierrosta. Vuonna 1967 jokaisella luokalla oli yhdeksän opetuskertaa. Poikien uimaopettajana toimi Martti Nenonen ja tyttöjen Terttu Rautio. Apukouluttajina ja valvojina toimivat yhdeksäsluokkalaiset vapaaehtoiset.

Tänä päivänä 1-4-luokat käyvät uinninopetuksessa neljä kertaa lukuvuoden aikana ja 5-6-luokat kaksi kertaa. Esikoululaiset käyvät uimassa neljä kertaa lukuvuoden aikana. Harjaantumisluokat käyvät uinninopetuksessa kuusi kertaa lukuvuoden aikana. Myös pienille lapsille järjestetään uinninopetusta. Tämän on mahdollistanut Imatran seudun Pelastakaa Lapset ry:n rahalahjoitus vuonna 2011. Uinninopetus kattaa Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueen lapset.

Lisätietoja Imatran Vesisankarit -tapahtumasta: Suvi Seppänen, Imatran kaupungin liikuntapalvelut, suvi.seppanen(at)imatra.fi tai p. 020 617 7297.

Medianäkyvyys:

Uutivuoksen ennakkojuttuun tapahtumasta pääset tästä!

Uutisvuoksi oli paikalla valokuvaamassa, katso kuvat tästä!

Uutisvuoksi teki jutun tapahtumasta, joka löytyy 24.5 printtilehdestä.

Alla kuvia Imatran Vesisankarit-tapahtumasta (kuvaa klikkaamalla näet sen isompana):