Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2017 / Äänekoski 23.-31.5

Äänekosken neljäsluokkalaisista tehtiin Vesisankareita!

Äänekosken uimahalli Vesivelhossa sekä Suolahden uimahallissa järjestettiin neljäsluokkalaisille Vesisankarit-tapahtumat porrastetusti neljänä päivänä ajalla 23.-30.5. Tapahtumaan osallistui yhteensä 237 oppilasta opettajineen.

Tapahtuma toteutettiin kokonaisuudessaan kaupungin uimahallien oman henkilökunnan voimin. Luokat tulivat yksitellen tapahtumaan ja jokaisella luokalla oli tunnin mittainen allasaika. Tapahtumassa oli viisi tehtävärastia, jotka oppilaat kiersivät pienryhmissä.

Pelastusliivirastilla puettiin liivit ylle, jonka jälkeen ohjelmassa oli niillä uiminen, kelluminen ja hyppääminen. Hengenpelastusrastilla opeteltiin pelastuskanisterin ja pelastusrenkaan heittoa sekä pelastettavan hinaamista rannalle. Kaatuneen kanootin päälle kiipeämistä ja melontaa harjoiteltiin muovisten vesilelujen avulla.

Vesieläinten tunnistustehtävässä uppoavissa renkaissa oli kiinni laminoituja kaloja, Altaan reunalla oli kahdeksan eläimen nimet ja oppilaiden piti sukeltamalla etsiä oikea eläin (kuva) nimen alle. Altaassa oli myös ylimääräisiä, ei Suomessa esiintyviä kaloja ja muita vesieläimiä. Lasten altaan ketteryysradalla oppilaat pääsivät liukumaan, uimaan selkää lötköpötkötunnelin alta, sukeltamaan uppoavien kaarien alta sekä laskemaan veden alla erilaisia uponneita tavaroita.

Viimeinen tehtävä oli pieni tietovisa, jossa oli muutama kysymys liittyen tuuleen ja ilmansuuntiin. Visaan vastanneiden kesken arvottiin uimalippuja. Halusimme näin kannustaa lapsia uimaan vapaa-ajallakin. Opettajat saivat tietovisan oikeat vastukset ja arvonnassa voittaneet sähköpostilla heti päivän jälkeen.

”Itselle jäi ainakin sellainen kuva, että lapset tykkäsivät, kun oli vähän erilainen uintikerta. Tehtävät olivat sellaisia, että jokaisella oli mahdollisuus uimataidosta riippumatta niihin osallistua ja saada onnistumisia.” sanoo tapahtuma järjestelyistä vastannut Maria Heikkinen.

Lisätietoja Äänekosken tapahtumasta:

Maria Heikkinen, Äänekosken kaupunki, liikunnanohjaaja  ja uimaopettaja, maria.heikkinen(at)aanekoski.fi, puh. 020 632 3210