Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2016 / Rovaniemi 10.5.2016

Yli 250 alakoululaista harjoitteli sankaritaitoja Rovaniemellä!

Rovaniemen Vesisankarit -tapahtuma järjestettiin Uimahalli Vesihiidessä sekä Santasportin kylpylässä tiistaina 10.5.2016 klo 8-15. Päivän aikana yhteensä 265 3.-4.-luokkalaista harjoitteli vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä. Tapahtuma oli osa valtakunnallista liikunnan pop up -päivää, Unelmien liikuntapäivää, jonka tarkoituksena oli saada yli miljoona ihmistä liikkumaan.

Uimahalli Vesihiidessä oppilaat pääsivät kokeilemaan snorkkelia sekä laitesukellusta Rovaniemen Urheilusukeltajien rastilla. Rovaniemen Uimaseuran rastilla pelattiin vesipalloa koko ryhmän voimin.
Rovaniemen Melojat opastivat rastillaan koululaisia kajakkien ja SUP-laudan saloihin. Kukaan ei pudonnut veteen, vaikka sitä vähän jännitettiinkin. Tämä rasti taisi olla Vesihiiden jännittävin rastipiste ja innosti varmasti oppilaita harrastuksen pariin.

Santasportin kylpylässä Rovaniemen Urheilusukeltajien rastilla tutustuttiin snorkkeli- ja laitesukellukseen. Santasport Swimmingin rastilla opeteltiin erilaisia uimahyppyjä ja arimmatkin lapset uskaltautuivat tekemään mitä hienompia temppuja. Erikoisuutena Santasportilla oppilaita viihdytti ja ihastutti toinen Suomen kahdesta ihka oikeasta merenneidosta, Merenneito Nerissa.

Molempien uimahallien pihassa oli myös kuivan maan rasteja. Punaisen Ristin Lapin piirin rastilla harjoiteltiin kylmältä suojautumista. Oppilaita askarrutti se, että voiko Afrikassakin tulla hypotermia. Lapin Partiolaisten opastuksella harjoiteltiin merimiessolmun ja siansorkan tekoa ja rakennettiin pelastuksessa hyödynnettävä heittoväline. Heittovälineen käytössä oppilaita opastivat Lapin pelastuslaitokset palomiehet. Lisäksi oppilaat kisailivat pelastusliivin pukemisessa ja tutustuivat päivystysvalmiudessa olleen ambulanssin mielenkiintoiseen sisältöön.

Päivä kului nopeasti uusien asioiden ja oppien parissa. Energia ei reippailta koululaisilta loppunut, vaikka rasteja olikin sekä sisällä altailla että ulkona kuivalla maalla. Päivä oli täynnä riemun kiljahduksia ja onnistumisen iloa. Myös opettajilla hymy oli herkässä, heidän seuratessaan omien oppilaidensa toimintaa.

Ryhmien opastuksesta ja aikataulussa pysymisestä huolehtivat Lapin ammattikorkeakoulun 3.vuoden liikunnanohjaajaopiskelijat, jotka hoitivat hommansa erittäin mallikkaasti. “Opiskelemme liikunnanohjaajiksi ja meille tuli tilaisuus ottaa vastuu tapahtuman järjestämisestä. Lähdimme innolla mukaan, sillä tämä oli Rovaniemen kaikkien aikojen ensimmäinen veden äärellä järjestettävä koululaistapahtuma. Lisäksi meille oli kunnia toimia yhteistyössä Koululiikuntaliiton kanssa ja kannustaa yhdessä vanhempia ja opettajia harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja oman lapsensa kanssa”, kertovat Rovaniemen Vesisankareiden tapahtumavastaavat Essi Alijoki ja Hannah Knevel. “Haluamme tämän tapahtuman myötä toivottaa kaikille turvallisia ja riemukkaita kesähetkiä veden äärellä!” lisäävät tytöt hymyt huulilla.

Rovaniemen Vesisankareita olivat tekemässä Koululiikuntaliitto, Lapin Partiolaiset, Lapin pelastuslaitos, Lapin sairaanhoitopiiri, Punaisen Ristin Lapin piiri, Rovaniemen Melojat, Rovaniemen Uimaseura, Rovaniemen Urheilusukeltajat, Santasport Swimming ja VAPEPA. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Rovaniemen Vesisankarit -tapahtumasta:

Lapin AMK:n tapahtumavastaavilta Hannah Kneveliltä: hannah.knevel(at)edu.lapinamk.fi tai 045 - 3268 420 ja Essi Alijoelta: essi.alijoki(at)edu.lapinamk.fi puh. 044-2926 237.

Alla kuvia Rovaniemen Vesisankarit -tapahtumasta

(kuvaa klikkaamalla, näet sen suurempana)