Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2016 / Kuortane 18.5.2016

Vesisankarit rantautuivat Kuortaneelle!

Viime syksynä alkanut menestyksekäs Vesisankarit -tapahtumakiertue rantautui Kuortaneen urheiluopistolle (Opistotie 1) keskiviikkona 18.5.2016 klo 9-14.15. Päivän aikana alakoululaiset harjoittelivat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä. Tapahtuma oli osa valtakunnallista uimataitoviikkoa.

Uimahallissa Kuortaneen Urheiluopiston opiskelijoiden organisoimilla rastipisteillä treenattiin erilaisia vesipelastustaitoja, kuten pelastushyppyä ja välineillä pelastamista. Ensiaputaitoihin tutustuttiin harjoittelemalla elvyttämistä ja kylkiasentoon kääntämistä.

Ranta-alueella Suomen Purjehdus ja Veneily järjesti yhteistyössä Kuortaneen Urheiluopiston opiskelijoiden kanssa veneilyyn ja purjehdukseen liittyvää toimintaa, kuten melontaa ja solmujen tekoa. ”Myös maalla voi harjoitella monipuolisesti veneilyyn liittyviä taitoja”, kertoo Mika Hollo Suomen Purjehdus ja Veneilystä.
Lisäksi koululaiset kisailivat vedenkantoviestissä ja kokeilivat kanisterin tarkkuusheittoa, sekä maskin käyttöä.

Kuortaneen tapahtuman koordinaattori, liikunnanohjauskurssilaisten vastaava opettaja Kristiina Hotti piti päivää tärkeänä opetustilaisuutena niin opiskelijoille kuin alakoululaisillekin osana valtakunnallista uimataitoviikkoa. ”Täällä oli ihana nähdä liikunnan iloa ja vesillä liikkumisen riemua, kun opetus tehtiin turvallisesti lapsia veteen totuttaen tekemisen kautta. Täältä saivat oppia niin opiskelijat, koulujen opettajat kuin oppilaatkin. Ensi keväänä tapahtuma saa jatkoa jollain tapaa”.

Kevään 2016 aikana Vesisankarit -tapahtumia on järjestetty Kokkolassa, Joensuussa, Rovaniemellä, Vantaalla, Forssassa, Kirkkonummella, Saarijärvellä ja Kuortaneella. Vielä ovat vuorossa Mikkeli ja Lappeenranta. Lisätietoja tapahtumista ja Vesisankarit -käsikirjan löydät Vesisankareiden nettisivuilta www.vesisankarit.fi.

Kuortaneen Vesisankareita ovat tekemässä Koululiikuntaliitto, Kuortaneen Urheiluopisto, Kuortaneen Urheiluopiston liikunnan perustutkinto-opiskelijat ja Suomen Purjehdus ja Veneily.

Lisätietoja Kuortaneen tapahtumasta:
Kuortaneen urheiluopisto, Kristiina Hotti, liikunnanopettaja, kristiina.hotti (at) kuortane.com tai gsm. 044-700 1144

Alla kuvia Kuortaneen Vesisankarit -tapahtumasta

(Kuvaa klikkaamalla, näet sen suurempana)