Navi
Osallistujat / Tapahtumat 2015-2017 / Tapahtumat kevät 2016 / Forssa 13.5.2016

Vesihelmessä tehtiin yli 200 Vesisankaria!

Perjantaina 13.5 Forssan viihdeuimala Vesihelmessä (Eteläinen puistokatu 2) oli vipinää klo 9-13, kun alakoululaiset harjoittelivat vesillä liikkumisen taitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Vesisankarit -tapahtuman toiminnallisilla rastipisteillä sankaritaitoja harjoitteli päivän aikana yhteensä 215 koululaista.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton rastilla koululaiset opettelivat pukemaan pelastusliivin oikeaoppisesti. Kun liivit oli puettu päälle, pulahdettiin altaaseen uimaan ja harjoittelemaan ryhmäytymistä pelastusliivit päällä.

Sukellusseura GummiWihdan rastilla tutustuttiin erilaisiin sukellusvälineisiin ja harjoiteltiin regu-hengitystä. Altaassa olevalla sukellusradalla, koululaiset saivat käytännön sukellusharjoitusta.

Aaltoaltaassa Vesihelmen uimaseuran rastilla treenattiin monille entuudestaan tuntemattomampia uintilajeja, matouintia ja perhosuinnin alkeita. Jännitystä rastilta ei puuttunut, kun koululaiset harjoittelivat tekemään voltteja vedessä.

Tapahtuman ainoa kuivan maan rasti oli Suomen Punaisen Ristin Forssan osaston piste, jolla harjoiteltiin kylkiasentoon kääntämistä. Ohjaajien esimerkin jälkeen koululaiset harjoittelivat tätä tärkeää ensiaputaitoa jumppamattojen päällä.

”Turvallinen vesillä liikkuminen vaatii olosuhteiden hahmottamista, omien taitojen tiedostamista, sekä oikeanlaista asennetta. Näitä ominaisuuksia Vesisankarit -toiminta edistää”, kertoo pelastusliivirastia ohjannut Tero Savolainen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta.

”Oppilaat ja opettajat olivat innoissaan ja kiinnostuneita rasteista. Koululaiset oppivat uusia asioita ja pääsivät kokeilemaan uusia juttuja. Kokonaisuutena erittäin mukava ja toiminnallinen päivä tärkeiden asioiden parissa.”, iloitsee Forssan tapahtumasta vastannut Totti Munck.

Vesisankarit -tapahtuma oli varmasti kaikille osallistuneille ainutlaatuinen ja innostava kokemus. 12-vuotiaan pojan fiilikset kiteyttävät hyvin onnistuneen Forssan Vesisankarit -tapahtuman: "PARAS tapahtuma ikinä! Kaikki rastipisteet olivat hyviä. Nyt ainakin tietää, että liivit kannattavat. Sukellusharrastus houkuttaa." poika hehkutti tapahtuman jälkeen.

Forssan Vesisankareita olivat tekemässä Forssan kaupunki, Koululiikuntaliitto, Sukellusseura Gummiwihta, Suomen Punaisen Ristin Forssan osasto, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ja Vesihelmen Uimaseura.

Lisätietoja Forssan tapahtumasta:
Forssan kaupunki, Totti Munck, totti.munck (at) forssa.fi tai gsm 050-564 0032

Alla kuvia Forssan Vesisankarit -tapahtumasta

(Kuvaa klikkaamalla, näet sen suurempana)