Hyppää sisältöön

Koulun teemapäivä

Pelastusliivien pukeminen, Uimarin ketteryysrata, solmujen harjoitteleminen, ensiaputaitojen harjoittelu, Sukeltajan taukojumppa, kurkkaus pinnan alle, Kajakoiden Grönladiin tai vesipelastusviesti

Vesisankareiden käyttövalmeista materiaaleista saa koostettua helposti monipuolisen ja mukaansatempaavan teemapäivän koululle.

Lapset istuvat kuvitteellisessa kirkkoveneessä kuvitteelliset pelastusliivit päällä kuunnellen tarinaa.

Opettajan kannalta Vesisankarit materiaali oli todella laadukas ja selkeä. Tämän avulla oli helppo suunnitella ja varioida pajaan sopiva sisältö.

Antti Laaksonen/ Tesoma koulu

Teemapäivän suunnittelussa kannattaa hyödyntää käytettävissä olevia sisä- ja ulkotiloja, joihin valmiit rastipisteideamme sopivat suoraan. Rastipisteet voi aikatauluttaa esimerkiksi luokkakohtaisesti tai tarjota messutyylisen vapaan kierron pisteiltä toisille.

Ulkopuolisten toimijoiden kontaktointi

Teemapäivän voi totetuttaa koulun henkilökunnan voimin tai innoittaa paikallisia seuroja ja yhdistyksiä mukaan tapahtuman järjestelyihin. Tarvittaessa Vesisankarit-koordinaattorilta voi kysyä vinkkiä Vesisankarit-toimijoista. 

Rastipisteet

Rastipisteiden suunnitteluun saatte ohjeita ja vinkkejä Vesisankarit-käsikirjasta ja materiaalitosioista löytyvistä muista tehtävistäJos tapahtuman järjestää paikalliset vesiseurat, he suunnittelevat itse rastipisteensä sisällön.

Jaa somessa: