Hyppää sisältöön

Ylöjärvellä tehdään 2.5. Vesisankareita!

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Ylöjärven uimahalliin maanantaina 2.5. Koulupäivän aikana oppilaat harjoittelevat toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta sekä Tapparan liikunnanohjaajat tutustuttavat oppilaita erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. sukellusta, hyppyjä sekä melontaa packraft kanooteilla. Lisäksi rastipisteillä voi testata omia pelastustaitojaan.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kaisa Hakala, Ylöjärven Vesisankarit-tapahtumavastaava, kaisa.hakala@ylojarvi.fi

tai 041 731 2144

Jaa somessa: