Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Turussa 17.9.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Turun Holiday Club Caribiaan lauantaina 17.9. Päivän aikana pääsee testaamaan vesi- ja pelastustaitoja toiminnallisesti erilaisilla hauskoilla tehtävärasteilla.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja  -turvallisuuden saloihin. Päivän aikana opastetaan mm. uintitekniikkaa ja hengenpelastusta. Lisäksi on mahdollisuus kokeilla SUP-lautailua, kolikkosukellusta, kelluvaa mattoa ja vedenalaista piirtämistä. Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan, miten vesipelastus käytännössä tapahtuu. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä kylpylän henkilökunta, Caribia Lifesavers ja AWS taitouinti.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sauli Suominen, Holiday Club Caribian Vesisankarit-tapahtumavastaava, sauli.suominen@gmail.com tai tai 040 5369 739

Jaa somessa: