Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Turussa 18.3.

Turun Holiday Club Caribiassa on kaikille vesitaidoista kiinnostuneille iloinen Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 18.3. klo 11.30-17. Vauhdikkaassa koko perheen tapahtumassa on runsas tarjonta tekemistä erilaisilla vesi- ja pelastustaitoja kehittävillä tehtävärasteilla.

Kylpylän altaat täyttyvät ohjelmasta, kun ammattitaitoiset ohjaajat tutustuttavat kävijöitä vesitaitojen pariin. Tapahtumassa voi mm. harjoitella vesipelastusta, kokeilla pelastuslautaa ja veden alla piirtämistä, osallistua vesijumppaan, opetella uintitekniikkaa sekä nauttia taitouintinäytöksestä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kylpylän henkilökunta sekä AWS Caribia Lifesavers.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei riitä, että liivit ovat esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sauli Suominen, Holiday Club Caribian Vesisankarit tapahtumavastaava, suominen.sauli@gmail.com ja 040 536 9739

Jaa somessa: