Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Suomussalmella 1.10.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu jälleen Kiannon Kuohut virkistyskylpylään lauantaina 1.10. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja   -turvallisuuden saloihin. Päivän aikana voi osallistua toiminnallisiin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Paikan päällä voi meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla hengenpelastusuintia ja vedestä pelastautumista. Lisäksi voi kokeilla SUP-lautailua ja osallistua sukellusrastin hauskoihin tehtäviin. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä kylpylän henkilökunta sekä Suomussalmen liikuntapalvelut.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Hannastiina Piikivi, Suomussalmen Vesisankarit-tapahtumavastaava, kylpyla@suomussalmi.fi tai 044 777 3185

Jaa somessa: