Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Rajamäen Vesisankarit-tapahtumassa 24.2.2022

Supersuosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Rajamäen uimahalliin torstaina 24.2.2022 klo 10–13.00.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Altailla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kun uimahallin henkilökunta innoittaa tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. Melomon packraftien eli täytettävien kajakkien testausta, pelastusliivien testausta, sukellusrasti, sekä vesipelastusta erilaisilla välineillä.

”Mahtavaa että pääsemme tapahtuman muodossa edistämään asiakkaidemme vesitaitoja. Meillä pääsee esimerkiksi kokeilemaan erilaisia vesiturvallisuuteen käytettäviä välineitä rastipisteillä”, kommentoi Rajamäen uimahallin Vesisankarit-tapahtumavastaava Matias Patrikainen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Matias Patrikainen, Rajamäen uimahallin Vesisankarit-tapahtumavastaava, matias.patrikainen@rajamaen-uh.fi

Jaa somessa: