Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Porin Vesisankarit-tapahtumassa

Vesisankarit-tapahtuma valtaa Porin keskustan uimahallin lauantaina  24.9. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumassa voi osallistua toiminnallisiin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin hauskoihin tehtävärasteihin. Luvassa on mm. pelastusliivirasti, snorkkeli- ja räpylätestausta, testiuintia sekä sukellus- ja temppurata. Lisäksi pääsee melomaan ilmatäytteisillä kanooteilla sekä kokeilemaan purjehdusjollaa. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahallin henkilökunta sekä Purjehdusseura BSF ja Melamajavat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Jan Hyden, Porin Vesisankarit-tapahtumavastaava, jan.hyden@pori.fi

ja 044 7011 308

Jaa somessa: