Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Oulussa 5.4.

Oulun uimahalli täyttyy koululaisista keskiviikkona 5.4. kun Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy. Ennakkoon ilmoittautuneet 5.-luokkien oppilaat tulevat opettajiensa kanssa tutustumaan koulupäivän aikana uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Toiminnallisessa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitoihin neljällä tehtävärastilla: pelastusuinti,- hyppy,- ja sukellusrasteilla sekä lisäksi pääsee kokeilemaan suosittua Wibit-rataa. Järjestelyistä vastaavat Oulun kaupungin Koululiikunta ja Liikuntapalvelut, Oulun Uinti sekä lisäksi mukana on Oulun yliopiston luokanopettajaopiskelijoita.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin                                       lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei riitä, että liivit ovat esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

Tanja Ylisirniö, Oulun Vesisankarit tapahtumavastaava, tanja.ylisirnio@ouka.fi ja

050 574 7048

Jaa somessa: