Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Oulaisissa 2.9.

Oulaisten uimahalli Lähde täyttyy koululaisista ja muista kävijöistä perjantaina 2.9. kun Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy. Päivällä tapahtuma on suunnattu koululaisille. Koululaistapahtuman jälkeen kylpylä ja rastipisteet aukeavat kaikille halukkaille. Tapahtumassa pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Uimahalli Lähteen altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta sekä Oulaisten liikuntapalvelut tutustuttavat kävijöitä erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastusrasti, sukellusrasti, SUP-lautailua sekä melontaa packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Sandra Laulumaa, Oulaisten Vesisankarit tapahtumavastaava,

uimahalli@oulainen.fi tai 044 4793 235

Jaa somessa: