Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Orimattilassa 19.11.

Orimattilan uimahalliin rantautuu supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 19.11. klo 12-16. Tapahtuman aikana pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin toimintoihin hauskoilla tehtävärasteilla.

Uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta kun uimahallin henkilökunta ja Tmi Pärsky/Anneli Toivonen tutustuttavat kävijöitä erilaisilla tehtävärasteilla vesitaitojen pariin. Tapahtumassa voi tutustua mm. snorklaukseen, vesipelastukseen sekä merenneitouintiin. Perheen pienimmät voivat puolestaan testata vesitaitojaan lastenaltaassa hauskoilla tehtävillä yhdessä vanhempien kanssa. Lisäksi on mahdollisuus kokeilla melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Jenna Kemppainen, Orimattilan Vesisankarit tapahtumavastaava, jenna.kemppainen@orimattila.fi ja 040 837 5095

Jaa somessa: