Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Mäntässä 2.3.

Mäntän uimahallissa on kaikille vesitaidoista kiinnostuneille iloinen Vesisankarit-tapahtuma torstaina 2.3. klo 16-19. Vauhdikkaassa tapahtumassa pääsee tutustumaan uima- ja pelastustaitoja kehittäviin toiminnallisiin tehtävärasteihin.

Uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta tutustuttaa kävijöitä vesitaitojen pariin. Paikan päällä on myös Mänttä-Vilppulan pelastusyksikön johtaja Ville Vihinen. Tapahtumassa voi mm. meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, osallistua pelastusliivihaasteeseen, harjoitella vesipelastusta sekä osallistua erilaisiin hauskoihin vesipeleihin.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei riitä, että liivit ovat esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Minna Kuhmonen, Mänttä-Vilppulan  Vesisankarit tapahtumavastaava, uimahalli@taidekaupunki.fi ja 044 728 8206

Jaa somessa: