Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Lapuan Vesisankarit-tapahtumassa 27.4.

Supersuosittu Vesisankarit-koululaistapahtuma rantautuu Lapuan Virkistysuimala Sateenkaareen 27.4. Tapahtumassa koululaiset harjoittelevat toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja koulupäivän aikana.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun Virkistysuimala Sateenkaaren henkilökunta ohjaa oppilaat erilaisten hauskojen vesi- ja pelastustaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. packraft kanoottien testausta, pelastusliiveillä uintia, pelastushyppyjä, sukellusrata sekä muita hauskoja pelastamiseen liittyviä tehtävärasteja. Tapahtumassa pääsee myös kokeilemaan ensiaputaitoja. Tapahtumassa ovat mukana Virkistysuimala Sateenkaaren lisäksi Etelä pohjanmaan pelastuslaitos sekä Lapuan Perusturvakeskus.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Anu Kortesoja Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 044 438 4595 ja

anu.kortesoja@lapua.fi

Jaa somessa: