Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Kurikassa 20.10.

Uimahalli Molskis on vauhdikkaan ja suositun Vesisankarit-tapahtuman keskipisteenä Kurikassa torstaina 20.10. Tapahtumassa harjoitellaan toiminnallisesti ja hauskasti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumapäivänä uimahallin altaat täyttyvät mielenkiintoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta kun ammattitaitoiset ohjaajat tutustuttavat kävijöitä erilaisiin vesitaitoihin. Tapahtumassa voi kokeilla mm. melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla sukellusta snorkkelia ja maskia käyttäen, testata ensiaputaitoja sekä tutustua vesihiihtoon. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahallin henkilökunta, Kurikan Ryhti, Kurikan Vesikiitäjät ja SPR Kurikan osasto.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Anselmi Koivuluoma, Kurikan Vesisankarit-tapahtumavastaava molskis@kurikka.fi tai

tai 044 7826 221

Jaa somessa: