Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Kuhmossa

Kuhmon koululaiset tutustuvat tiistaina 30.5. Vesisankarit-tapahtumassa vesillä liikkumisen taitoihin.  Ennakkoon ilmoittautuneet luokat osallistuvat uimahallilla opettajiensa johdolla koulupäivän aikana toiminnallisiin vesitaitoja kehittäviin tehtäviin.

Toiminnallisessa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitoihin erilaisilla tehtävärasteilla. Tapahtumassa voi mm. osallistua pelastusliivihaasteeseen, kokeilla melontaa, suppailua ja snorklausta sekä harjoitella vesipelastusta. Järjestelyistä vastaavat Kuhmon Uimahalli/Liikuntatoimi ja Kuhmon Melojat ry.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei riitä, että liivit ovat esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

Sini Pikkarainen, Kuhmon Vesisankarit-tapahtumavastaava, sini.pikkarainen@kuhmo.fi ja 040 651 7647

Jaa somessa: