Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi koululaisille Ylöjärvellä

Ylöjärveläiset koululaiset tutustuvat maanantaina 8.5 uimahallilla Vesisankarit-tapahtumassa vesillä liikkumisen taitoihin.  Ennakkoon ilmoittautuneet luokat osallistuvat opettajiensa johdolla koulupäivän aikana toiminnallisiin uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Toiminnallisessa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitoihin erilaisilla tehtävärasteilla. Tapahtumassa voi osallistua pelastusliivihaasteeseen ja sukellusrastiin sekä kokeilla uimahyppyjä ja melontaa. Lisäksi pääsee testaamaan, miten nopeasti vesitorpedo ”liitää” vedessä. Järjestelyistä vastaa Ylöjärven kaupungin hyvinvointipalvelut.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei riitä, että liivit ovat esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

Kaisa Hakala, Ylöjärven Vesisankarit-tapahtumavastaava, kaisa.hakala@ylojarvi.fi tai 041 731 2144

Jaa somessa: