Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Kiteellä 15.10.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kiteen uimahalli Vespeliin lauantaina 15.10. Tapahtumassa harjoitellaan toiminnallisesti ja hauskasti ja erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Uimahalli Vespelin altaat täyttyvät mielenkiintoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta kun ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja -turvallisuuden saloihin. Tapahtumassa voi kokeilla mm. melontaa ilmatäytteisillä kanooteilla, osallistua vesipelastukseen sekä testata ensiaputaitoja. Perheen pienimmille ja kaikille muillekin leikkimielisille löytyy peli- ja leikkirasti. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä Kiteen kaupungin liikuntatoimi, Kesälahden Urheilijat ry:n melontajaosto sekä SPR Kiteen paikallisosasto.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Tapio Niskanen, Kiteen Vesisankarit-tapahtumavastaava tapio.niskanen@kitee.fi

tai 040 1051 189

Jaa somessa: