Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Kauhajoen Vesisankarit-tapahtumassa 4.11.

Virkistysuimala Virkussa vietetään Vesisankarit-koululaistapahtumaa perjantaina 4.11. Tähän suosittuun vesi- ja pelastustaitoja kehittävään tapahtumaan koululaiset osallistuvat opettajiensa johdolla.

Uimahallin henkilökunta, Joustavax-fysioterapia, Suupohjan sukeltajat sekä Kauhajoen Opiston hyvinvointiopiskelijat tutustuttavat koululaisia vesi- ja pelastustaitojen pariin hauskoilla tehtävärasteilla. Ohjelmassa on mm. sukellusrata, pelastusliivi- ja hyppyrasti, laitesukellusta ja merenneitouintia. Lisäksi pääsee kokeilemaan melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo n. 300 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Mari Kiukkonen-Gazdali, Kauhajoen Vesisankarit tapahtumavastaava,

mari.kiukkonen-gazdali@kauhajoki.fi tai 040 4850 041

Jaa somessa: