Hyppää sisältöön

Vesitaidot tutuiksi Kangasala Vesisankarit-tapahtumassa 26.3.2022

Supersuosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kangasalan uimahalli Kuohuun lauantaina 26.3.2022 klo 10–16.00.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Altailla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kun Kangasalan Kuohun henkilökunta innoittaa tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Aamupäivällä klo 10–12 on ohjattua toimintaa uimataidottomille lapsille erilaisten vesitaitojen parissa yhdessä ohjaajan kanssa. Iltapäivällä klo 14-16 ohjelmaa on uimataitoisille lapsille. Luvassa mm. merenneito-/ kalapyrstökokeilua, melontaa, pelastusliivirasti sekä erilaisia hengenpelastus- ja ensiapurasteja. Rastipisteillä voi käydä omatoimisesti tai ohjatusti ryhmässä klo 14 alkaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Reija Kolehmainen, Kangasalan Kuohun Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 0400 515 611 ja reija.kolehmainen@kangasalanuimahalli.fi

Jaa somessa: