Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat virkistyskylpylä Kiannon Kuohut Suomussalmella 14.5.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kiannon Kuohut virkistyskylpylään lauantaina 14.5. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa voi osallistua toiminnallisiin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin kuten meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, testata uimataito- ja sukellusratoja sekä kokeilla pelastusliiveillä uintia. Lisäksi tapahtumassa voi tutustua vedestä pelastamisen taitoihin. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä kylpylän henkilökunta sekä Suomussalmen liikuntapalvelut.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Hannastiina Piikivi, Suomussalmen Vesisankarit-tapahtumavastaava, hannastiina.piikivi@suomussalmi.fi  ja 044 585 9700

Jaa somessa: