Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Varkauden Ilopisaran 8.4.

Viime vuoden Vesisankarit-tapahtumat Varakaudessa kiinnostivat suuresti vesitaitojen ystäviä ja niinpä se rantautuu jälleen uimahalli Ilopisaraan lauantaina 8.4. klo 10-13. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen pariin. Hauskoilla tehtävärasteilla pääsee mm. kokeilemaan pelastamista apuvälineellä, melomaan ilmatäytteisillä packraft-kanooteilla sekä nauttimaan vesipeuhusta lastenaltaalla. Lisäksi löytyy sukellus-, hyppy- ja pelastusliivirastit. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä uimahallin henkilökunta, Varkauden Uimarit ja sukellusseura Vesihiisi.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Heidi Salo, Varkauden Vesisankarit-tapahtumavastaava,

p. 040 529 4994 ja heidi.salo@kuopionsteiner.fi

Jaa somessa: