Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Suonenjoen 5.5.

Vauhdikas ja iloinen koko perheen Vesisankarit-tapahtuma ankkuroituu Suonenjoen Lintharjun Liikuntakeskukseen perjantaina 5.5. klo 15-18. Tapahtuma sopii kaikenikäisille vesitaidoista kiinnostuneille.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin ja hauskoihin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Pelastusliivirastilla voi osallistua pelastusliivihaasteeseen ja testata miten vaikea liivit on pukea vedessä päälle. Lisäksi pääsee melomaan packrafteilla eli ilmatäytteisillä kanooteilla sekä nauttimaan veden iloista eri välinein vesipeuhurastilla. Järjestelyistä vastaavat Suonenjoen kaupungin liikuntapalvelujen ammattitaitoiset ohjaajat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Päivi Heiskanen, Suonenjoen Vesisankarit-tapahtumavastaava,  paivi.heiskanen@suonenjoki.fi ja 044  7581482

Jaa somessa: