Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Nummelan 17.12.

Vauhdikas ja suosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Vihdin uimahalliin lauantaina 17.12. klo 10-13. Tapahtuman aikana pääsee kokeilemaan erilaisia uima- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtäviä hauskoilla tehtävärasteilla.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja   -turvallisuuden saloihin. Tapahtumassa voi meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, kokeilla SUP-lautailua sekä harjoitella pelastus- ja sukellustaitoja. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä uimahallin henkilökunta sekä Lohjan urheilusukeltajat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Anne-Mari Käräjämies, Nummelan Vesisankarit tapahtumavastaava, anne-mari.karjajamies@vihti.fi  ja 044 767 4691

Jaa somessa: