Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Laitilan 19.10.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Laitilan uimahalliin syyslomaviikon keskiviikkona 19.10. Tapahtuman aikana pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin hauskoilla tehtävärasteilla.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja   -turvallisuuden saloihin. Tapahtumassa voi meloa ilmatäytteisillä kanooteilla, harjoitella elvytystä sekä vedestä pelastautumista. Lisäksi perheen pienimmille on vesileikki-/vauvauintirasti. Järjestelyistä vastaavat yhteisyössä uimahallin henkilökunta, Laitilan vapaapalokunta sekä uimakoulu Pikku Joutsen.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Emma Suovanen, Laitilan Vesisankarit tapahtumavastaava, laitilanuimahalli@vesiliikunta.com  ja 040 7493 435

Jaa somessa: