Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Kylpylä SaniFanin 27.9.2021

Supersuosittu koko perheen Vesisankarit-tapahtuma tulee taas Kalajoen kylpylä Sani-Faniin maanantaina 27.9.2021 klo 17-19.

Altailla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, kun kylpylän henkilökunta sekä Sukellusseura Ahti ja Kalajoki Akatemia innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. laitesukelluskokeilua, vesipelastusta, aarteiden sukellusta, Melomon Packraftien testailua sekä aarrejahti.

”Vesisankarit tapahtumaa on järjestetty Kalajoen Kylpylä SaniFanissa aiemminkin. Yhdessä tekeminen ja vesitaitojen kehittäminen on mukavaa ajanvietettä koko perheelle. Tapahtumassa pääsee nauttimaan vedessä liikkumisesta niin lapset kuin aikuisetkin. Mukavien vesileikkien ohessa uimataitokin kehittyy!” kommentoi Kalajoen Vesisankarit-tapahtumavastaavana toimiva Palvelupäällikkö Anette Pudas.  

Vesisankarit-hanke on jo vuodesta 2015 nostanut esille monipuolisten vesitaitojen merkitystä järjestetyissä tapahtumissa. Vesisankarit-taitoja harjoitellaan niin uimahallitapahtumissa, vastaanottokeskuksissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2021 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2021 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Kylpylä Sani-Fanin Vesisankarit-tapahtumasta:

Anette Pudas, Kylpylä Sani-Fanin Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 044 563 0002 anette.pudas@hiekkasarkat.fi   

Jaa somessa: