Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Kustavin 3.7.

Lootholman uimaranta täyttyy Vesisankareista sunnuntaina 3.7. Vesisankarit-tapahtumassa voi tutustua hyödyllisiin vesi- ja pelastustaitoja kehittäviin rasteihin.

Lootholman uimarannalla pääsee harjoittelemaan tehtävärasteilla monipuolisesti ja hauskasti erilaisia vesiturvallisuutta kehittäviä taitoja. Paikan päällä pääsee myös melomaan, tutustumaan VPK:n kalustoon, perinneveneisiin ja veneilyturvallisuuteen. Lisäksi on mahdollisuus osallistua maksuttomalle merikierrokselle. Tapahtuman järjestävät Kustavin liikuntatoimen kanssa yhteistyössä Kustavin VPK, Treknfood, Kustavin Talonpoikaispurjehtijat, Kustavin Charter sekä Kustavin Urheilukalastajat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahalli- ja rantatapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Markus Malmelin, Kustavin Vesisankarit-tapahtumavastaava markus.malmelin@kustavi.fi

ja 050 5759121

Jaa somessa: