Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Kirkkolahden uimarannan Orivedellä 11.6.

Kirkkolahden uimarannalla pidetään supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 11.6. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan hauskasti erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Rasteilla voi mm. testata ilmatäytteisiä packraft kanootteja, suppailla, harjoitella vesipelastustaitoja, uida pelastusliiveillä sekä nauttia vesileikeistä. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Oriveden liikuntatoimi, Erityismetsä sekä Elämys Myllylä.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftia, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Maarit Petäjävesi,Oriveden Vesisankarit-tapahtumavastaava,  p.  041 730 0337 ja

maarit.petajamaki@orivesi.fi

Jaa somessa: