Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Kemin 24.5.

Kemin uimahalli täyttyy koululaisista perjantaina 24.5. kun uimahallissa järjestetään Vesisankarit-tapahtuma. Ennakkoon ilmoittautuneet luokat pääsevät tutustumaan vesi- ja vesipelastustaitoihin monipuolisilla rastipisteillä.

Toiminnallisilla tehtävärasteilla ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa oppilaat pääsevät testaamaan mm. Wibit-rataa, roskien sukellustehtävää, sup-lautailua, pelastusliivien käyttöä ja vesipalloilua. Järjestelyistä vastaavat uimahallin henkilökunta, Kemin Urheilusukeltajat, Kemin Meripelastajat ja Kemin liikuntapalvelut.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 400 ympäri Suomen.

Vuoden 2024 tapahtumien teemana on vesitaitoja ilon kautta ympäristöä säästäen. Tapahtuman teemaan liittyvässä uudessa rastipisteessä, roskien sukellustehtävässä tarkoituksena on oppia ympäristön huomioimisesta ja siitä, miten voimme vaikuttaa vesien puhtaana pitämiseen. Piresman pienvälineet; monoräpylät, vesipalloille tarkoitetut maalit, sekä uimapötköjen yhdistyspalat tuovat tapahtumien rastipisteille paljon hauskoja pelejä ja leikkejä niin pienemmille kuin isommillekin. ”Uimahalleilla on usein valmiiksi paljon erilaisia välineitä varastoissa. Kannustamme uimahalleja ottamaan välineet käyttöön, sillä ne tuovat paljon iloa ja innostavat uimisen pariin”, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Mette Lammi Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Jonna Kaleva ja Mira Kurvinen, Kemin Vesisankarit-tapahtumavastaavat,

044 296 6505 ja jonna.kaleva@kemi.fi

Jaa somessa: