Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Juvan Sampolan 7.9.

Vesiliikuntakeskus Sampolassa vietetään Vesisankarit-tapahtumaa keskiviikkona 7.9. Tähän suosittuun tapahtumaan osallistuvat päivällä koululaiset. Myöhemmin iltapäivällä tapahtuma aukeaa kaikille vesi- ja pelastustaidoista kiinnostuneille.  

Vesiliikuntakeskus Sampolassa on vauhdikas ja monipuolinen tapahtumapäivä. Uimahallin henkilökunta ja SPR Juvan osasto tutustuttavat kävijöitä erilaisten vesitaitojen pariin hauskoilla tehtävärasteilla. Ohjelmassa on mm. pelastusliivirasti ja vesipelastusta, sukellusrata sekä melontakoulu, jossa pääsee melomaan ilmatäytteisillä packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Jani Korhonen, Juvan Vesisankarit tapahtumavastaava,

jani.korhonen@juva.fi tai 040 7518 262

Jaa somessa: