Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Isokyrön 16.4.

Vauhdikas ja iloinen koko perheen Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Isokyrön uimahalli Pärskeeseen sunnuntaina 16.4. klo 12-16. Tapahtuma sopii kaikenikäisille vesitaidoista kiinnostuneille.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin ja hauskoihin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin. Pelastusliivirastilla voi osallistua pelastusliivihaasteeseen ja testata miten vaikea liivit on pukea vedessä päälle. Lisäksi pääsee melomaan packrafteilla eli ilmatäytteisillä kanooteilla sekä kokeilemaan snorklausta. Järjestelyistä vastaavaa uimahallin ammattitaitoinen henkilökunta.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 350 ympäri Suomen.

Vedessä liikkuminen ja siellä iloinen ”peuhaaminen” on uimisen lisäksi tärkeää erilaisten vesitaitojen kehittymisen kannalta. ”Herättelemme lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumisen osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovat loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2023 tapahtumien teemoina ovat pelastusliivihaaste sekä melonta ja luonnonvedet. Pelastusliivihaasteen tarkoituksena on herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Ei  riitä, että liivit ovat  esim. veneessä mukana, vaan ne on puettava päälle jo ennen vesille menoa. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia, joilla voi kokeilla melontaa vuoden 2023 tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Minna Kauppila, Isokyrön Vesisankarit-tapahtumavastaava, Uimahalli.Parske@isokyro.fi,  050 433 4380

Jaa somessa: