Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Hyvinkään 27.8.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Sveitsin uimalaan lauantaina 27.8. Iltapäivän aikana pääsee testaamaan vesi- ja pelastustaitoja toiminnallisesti  erilaisilla hauskoilla tehtävärasteilla.

Vauhdikkaassa tapahtumassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat kävijöitä vesitaitojen ja   -turvallisuuden saloihin. Tapahtumassa opastetaan mm. uintitekniikkaa ja hengenpelastusta. Lisäksi on mahdollisuus pelata Vesistä ja kokeilla Merenneitouintia.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Katarina Norrena, Hyvinkään Vesisankarit-tapahtumavastaava, katarina.norrena@hyvinkaa.fi tai 0400 197 150

Paula Liljeström Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 040 507 0320 ja paula.liljestrom@kll.fi

Logot ja kuvituskuvat: https://www.vesisankarit.fi/media

Jaa somessa: