Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Heinolan 17.8.

Heinolan kylpylän uimaranta täyttyy Vesisankareista keskiviikkona 17.8. Vesisankarit-tapahtumassa pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin rasteihin.

Heinolan kylpylän uimarannalla on mahdollisuus harjoitella monipuolisesti ja hauskasti erilaisia uimista ja vesiturvallisuutta kehittäviä taitoja. Paikan päällä on mm. pelastusliiveillä uintia, apuvälineellä pelastamista, pelastuslauttaan nousemista, SUP-lautailua sekä melontaa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kylpylän henkilökunta, Heinolan Iskun uintijaosto, Heinolan Latu sekä Heinolan Järvipelastajat.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahalli- ja rantatapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo n. 300 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kirsi-Marja Vihervaara, Heinolan tapahtumavastaava,  kirsi-marja.vihervaara@heinola.fi ja 044 797 6939

Jaa somessa: