Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Heikinhallin Kinnulassa 29.4.

Suuren suosion saavuttanut Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kinnulan Heikinhalliin perjantaina 29.4. Tapahtumassa harjoitellaan hauskasti ja mielenkiintoisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma järjestetään paikallisia koronaohjeistuksia ja rajoituksia noudattaen – turvallisesti. 

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan hauskasti erilaisia uinti- ja pelastustaitoja kehittäviä tehtävärasteja. Rasteilla voi mm. testata ilmatäytteisiä packraft kanootteja ja hengenpelastustaitoja, opetella pelastusliivien käyttöä sekä kokeilla miltä tuntuu uida vaatteet päällä. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Heikinhallin henkilökunta sekä Kinnulan kunta.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Viime kesän ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Harri Kinnunen, Vesisankarit-tapahtumavastaava, harri.kinnunen@kinnula.fi

tai 044 459 6226

Jaa somessa: