Hyppää sisältöön

Vesisankarit valtaavat Harjavallan 6.10.

Harjavallan uimahallissa vietetään Vesisankarit-tapahtumaa torstaina 6.10. Tähän suosittuun vesi- ja pelastustaitoja kehittävään tapahtumaan osallistuvat Harjavallan 4. – 6. luokkien oppilaat opettajiensa johdolla

Uimahallin henkilökunta, SPR:n paikallisosasto sekä Satakunnan pelastuslaitos   tutustuttavat koululaisia vesi- ja pelastustaitojen pariin hauskoilla tehtävärasteilla. Ohjelmassa on mm. sukellus- ja snorkkelipiste, pelastusharjoituksia sekä ensiapurasti. Lisäksi pääsee kokeilemaan melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

”Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.  

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa 2 packraftiä, eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

—————————————————————-

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Valentina Ivonen, Harjavallan Vesisankarit tapahtumavastaava,

valentina.ivonen@harjavalta.fi tai 040 7467 209 

Jaa somessa: